Podziel się wrażeniami!
Witam
Mam problem z STR-DA3600ES. Do wczoraj wszystko było ok, aż tu nagle ( zza roga - ale to nie jest śmieszne) ampli przestał się łączyć z routerem. Zmienilem kabel, router - bez zmian. Widać, że próbuje uzyskać adres IP co parenaście sekund ale nic z tego nie wynika. Menu Network w opcjach jest w ogóle nie dostępne !! (Not avaliable). Stwierdziłem, że zrobię mu factory reset - kombinacja wiadoma - 2CH/A. Direct + Tone mode i potem włączamy power trzymajac j/w - pojawia się napis clearing ale cleared nie wskakuje 😕 mozna sobie czekac do bólu... Zeby bylo zabawniej po przekreceniu input selectora moze zmienic zródlo i wskakuje obraz :/. Do tego teraz jak odpalam amli za kazdym razem pisze mi clearing . Dodam, ze oczywisicie sieciowka dalej nie dziala... Czy z tym to już tylko na serwis?? Czy jest jakis sposob zeby wymusić factory reset innym sposobem??
Pozdrawiam
Tomek
Jeśli masz pewność co do sprawności pozostałych elementów Twojej "układanki" to chyba jedynie serwis będzie tutaj kompetentny.
Pozdrawiam
cogito
Niestety dokopalem sie w internecie do postów z podobnym problemem... I znalezlem sposob na wejscie w menu serwisowe... Po krotkiej analizie - wersja firmware nieznana, mac adres karty sieciowej same zera 😕 Tylko serwis pozostał 😕
Od dziś mam dokładnie ten sam problem, mógłbym śmiało przekleić Twój post - identyczne objawy początkowe, to samo zakończenie. Ciekawy jestem, jak skończyła się historia Twojego amplitunera. Jest jakiś "domowy sposób", czy tylko serwis ?
tom993 napisał(a):
Niestety dokopalem sie w internecie do postów z podobnym problemem... I znalezlem sposob na wejscie w menu serwisowe... Po krotkiej analizie - wersja firmware nieznana, mac adres karty sieciowej same zera 😕 Tylko serwis pozostał 😕