anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

STR-DA3600ES i problem z kartą sieciową

tom993
Nowicjusz

STR-DA3600ES i problem z kartą sieciową

Witam

Mam problem z STR-DA3600ES. Do wczoraj wszystko było ok, aż tu nagle ( zza roga - ale to nie jest śmieszne) ampli przestał się łączyć z routerem. Zmienilem kabel, router - bez zmian. Widać, że próbuje uzyskać adres IP co parenaście sekund ale nic z tego nie wynika. Menu Network w opcjach jest w ogóle nie dostępne !! (Not avaliable). Stwierdziłem, że zrobię mu factory reset - kombinacja wiadoma - 2CH/A. Direct + Tone mode i potem włączamy power trzymajac j/w - pojawia się napis clearing ale cleared nie wskakuje 😕 mozna sobie czekac do bólu... Zeby bylo zabawniej po przekreceniu input selectora moze zmienic zródlo i wskakuje obraz :/. Do tego teraz jak odpalam amli za kazdym razem pisze mi clearing :(. Dodam, ze oczywisicie sieciowka dalej nie dziala... Czy z tym to już tylko na serwis?? Czy jest jakis sposob zeby wymusić factory reset innym sposobem??

Pozdrawiam
Tomek

4 ODPOW. 4
profile.country.pl_PL.title
cogito.
Początkujący

Jeśli masz pewność co do sprawności pozostałych elementów Twojej "układanki" to chyba jedynie serwis będzie tutaj kompetentny.

Pozdrawiam
cogito

tom993
Nowicjusz

Niestety dokopalem sie w internecie do postów z podobnym problemem... I znalezlem sposob na wejscie w menu serwisowe... Po krotkiej analizie - wersja firmware nieznana, mac adres karty sieciowej same zera 😕 Tylko serwis pozostał 😕

tohm-----
Początkujący

Od dziś mam dokładnie ten sam problem, mógłbym śmiało przekleić Twój post - identyczne objawy początkowe, to samo zakończenie. Ciekawy jestem, jak skończyła się historia Twojego amplitunera. Jest jakiś "domowy sposób", czy tylko serwis ?

ArturVSS
Początkujący

tom993 napisał(a):

Niestety dokopalem sie w internecie do postów z podobnym problemem... I znalezlem sposob na wejscie w menu serwisowe... Po krotkiej analizie - wersja firmware nieznana, mac adres karty sieciowej same zera 😕 Tylko serwis pozostał 😕

a jak wejść w to menu serwisowe ??

a z innej beczki, ten wzmacniacz w stand-by bierze 49W ! masakra. miesięczny koszt "sezonowania" tego wzmacniacza to ponad 20 PLN ! ja zacząłem wyłączać go listwą.

VSS