anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Wielki problem z kinem domowym.

panteleq
Początkujący

Wielki problem z kinem domowym.

Witam.
Na poczatku chcialbym sie przywitac, poniewaz jest to moj pierwszy post na tym forum.
Mam powazny problem z moim nowym kinem domowym. Kilka dni temu zakupilem kino Sony BDV e870 i po podlaczeniu do telewizora KDL 40ex401 Sony okazalo sie, iz jest wielki problem z dzwiekiem. Mianowicie wystepuja dziwne szumy i "charczenie". Walcze z tym od 3 dni, sprawdzilem wszystkie podlaczone kable i wszystko jest podlaczone idealnie z instrukcja. Dodam tylko, iz mam kabel HDMI, ktory jest inny niz ten, ktory poleca firma sony. Moim zdaniem to nie powinno miec wielkiego znaczenia, poniewaz HDMI jest odpowiedzialny za obraz ( poprawcie mnie, jezeli sie myle ). Moze nalezaloby oddac kino do sklepu? Nie mam pojecia jak sobie z tym poradzic. Bede bardzo wdzieczny za wszelkie porady i wskazowki.

Pozdrawiam
Panteleq

3 ODPOW. 3
profile.country.pl_PL.title
cogito.
Początkujący

Takie zachowanie kina domowego może być spowodowane różnymi przyczynami. Na początku stawiał bym właśnie na kabel. HDMI przesyła obraz oraz dźwięk. Spróbuj użyć innego przewodu jeśli masz taką możliwość. Potem na spokojnie sprawdź instrukcję bo okazuje się że w szale podłączania nowego sprzętu najłatwiej w czymś się pomylić;) Byłem kiedyś świadkiem jak klienci chcieli zlinczować sprzedawcę za niedziałający TV. Siedziałem cicho bo sam im go podpowiadałem. Potem okazało się że kabel od zasilania spokojnie leżał w pudełku no i złośliwy TV jakoś nie chciał bez niego działać ;)

No ale do rzeczy:
1) Kabel
2) Podłączenia
3) Instrukcja.

Jak nadal jest problem to napisz proszę pod jakie źródło podłączone jest to kino, i w jakim przypadku występuje charczenie. Chodzi o dźwięk z podłączonego TV czy może o dźwięk z płyty audio włożonej do kina?

Pozdrawiam i powodzenia:)

panteleq
Początkujący

Cogito bardzo dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz.
Co do kabla HDMI, to niestety nie mam mozliwosci sprawdzenia na innym, ale postaram sie kupic ten, ktory jest polecany przez firme Sony. Jezeli to nie rozwiaze problemu, mam nadzieje, ze nie bedzie problemu aby ten kabel oddac do sklepu. Sprawdzilem rowniez podlaczenie, niestety wszystko jest podlaczone prawidlowo. Co do Twojego pytania to charczenie wystepuje gdy ogladam TV, oraz gdy chce obejrzec film na DVD, generalnie caly czas. Niezabardzo rozumiem o jakie zrodlo chodzi, kino podlaczylem pod TV. Jezeli nie o to chodzi, prosze napisz co masz na mysli. Bede wdzieczny.

Pozdrawiam

Panteleq

profile.country.pl_PL.title
cogito.
Początkujący

Jeśli taki sam efekt występuje przy oglądaniu czegoś z kina domowego, to problem z kablem raczej odpada. Mimo to taki od Sony polecam z czystym sumieniem. Świetna sprawa z możliwością załamywania tuż przy wtyczce ;-)
Źródła dźwięku już wymieniłeś (tv lub dvd). Kabelki już sprawdziłeś, ale czy istnieje szansa, że źle podłączyłeś głośniki?
No i charczy jeden z nich, czy wszystkie?
Zmieniałeś jakieś ustawienia, czy nadal są one fabryczne? Jeśli zmieniałeś to możesz przywrócić do fabrycznych?