Podziel się wrażeniami!
Specjaliści z EISA wybrali najlepsze urządzenia 3D 2011 roku. Najlepszym odtwarzaczem według nich okazał się Sony BDP-S780. Blu-ray umożliwia konwersję materiału 2D do 3D, oprócz tego przygotowany jest do obsługi komunikatora Skype, a także ma wbudowaną przeglądarkę internetową - Entertainment Database Browser. Podzielacie zdanie specjalistów?
podzielam
Wybór chyba rzeczywiście trafny, bo spotkałem się nawet z opinią, że konwersja z 2D do 3D jest w tym przypadku lepsza niż niekiedy typowy materiał w 3D.
A tak na marginesie pojawiają się powoli narzekania na brak dobrych materiałów 3D więc chyba konwersja w tym odtwarzaczu jest strzałem w dziesiątkę.
Pozdrawiam
cogito
Mnie cieszy nie tylko fakt możliwości konwersji z 2D do 3D, ale również ogólna funkcjonalność tego odtwarzacza. Szczególnie telefonia skype jest strzałem w dziesiątkę, a wszystko na dużym ekranie
Mnie podoba się natomiast odczyt mkv tak z BR jak i pendriva. Kłopot jest tylko przy materiale 3d z dodawanymi napisami (materiał widzi a napisów już niestety nie)
Tak ogólnie to wporzo sprzęt
To mkv to chyba specjalnie na życzenie użytkowników z Polski Często szukam informacji po zagranicznych forach i tam nikt nawet nie wspomina o tym że taki format zapisu plików istnieje.
Pozdrawiam
cogito
Ciekawa byłam uzasadnienia EISA, czyli największego europejskiego stowarzyszenia dziennikarzy audio-wideo co do wyboru odtwarzacza sony. Posłuchajcie brzmi ono tak: "Wyjątkowej jakości obraz w BDP-S780 wspomagany jest przez inteligentny procesor obrazu, a wrażenia z oglądania ulepszane są dzięki dostępowi do sieciowej wyszukiwarki danych rozrywki. Odtwarzacz przetwarza również filmy 2D w 3D i wyposażony jest w funkcje przewodowego i bezprzewodowego przesyłania danych za pomocą DLNA. Gwarantuje również szybki czas ładowania, nawet dużych plików BD. Ponadto posiada wbudowaną przeglądarkę internetową oraz funkcję Skype-ready."