anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

a6300 obraz skacze

Podlin
Poszukiwacz

a6300 obraz skacze

Witam, mam problem ze swoim aparatem a6300.

Wcześniej nagrywałem w rozdzielczości 4k i nie było problemu, jednak gdy chciałem teraz nagrać film w xavc s hd (AF-C) zauważyłem straszne skakanie obrazu - załączam film

https://youtu.be/r6Pow-ARgmQ

czy ktoś wie o co chodzi? Dodam, że problem nie występuje przy MF i wspomnianym wcześniej 4K

używam obiektywu Sigma 19mm F2.8 DN Art

https://www.dpreview.com/products/sigma/lenses/sigma_a_m_19_2p8

5 ODPOW. 5
profile.country.PL.title
pawelszymanski6
Expert

Witaj, według mnie aparat cały czas stara się wyostrzyć. W trybie MF to się nie dzieje, bo nie działa AF, ustaw tryb AF-S i sprawdź, czy jest tak samo jak w trybie AF-C jeśli wszystko będzie ok to na 100% będzie do ciągłe doostrzanie w trybie AF-C.

Podlin
Poszukiwacz

Hej, jasne rozumiem ale nie o to mi chodzi, bo skoro w 4K nic takiego się nie dzieje, to dlaczego w mniejszej rozdzielczości coś takiego ma miejsce?

Potrzebuję właśnie ciągłego focusa ale muszę zejsć z rozdzielczości na mniejszą 

profile.country.PL.title
pawelszymanski6
Expert

Wcześniej Cię źle zrozumiałem myslalem że w 4k tylko na mf nie ma tych drgań a już na af-c są. Szczerze mówiąc nie mam pojęcia co to może być. Z innymi obiektywami jest tak samo? Może coś nie tak jest z dogadywaniem się body z Sigmą.

Podlin
Poszukiwacz

właśnie mam tylko tą Sigmę, ale to dziwne że po zmianie rozdzielczości dzieje się cos takigo - prędzej bym spodziewał się, że coś nie bedzie działać w 4k niż w hd 

profile.country.PL.title
pawelszymanski6
Expert

Jeśli masz możliwość, to podjedź do któregoś sklepu z aparatami i poproś o możliwość podpięcia 16-50 albo 18-55 do Twojego aparatu (sa to obiektywy kitowe więc jak będa mieli jakikolwiek model na wystawie, to z którymś z tych obiektywów) jak zachowanie będzie takie samo, to ja bym się z tym problemem zgłosił do serwisu.