anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Michał - Jaja

profile.country.en_GB.title
Michal.
Poszukiwacz

Michał - Jaja

Pierwsza odsłona...
I chyba pierwszy raz w życiu publikuje zdjęcia w bw (nie licząc biedroneczki ale nie umiałem się powstrzymać :D )

652 ODPOW. 652
oldguest
Początkujący

77 - heliosowy bokeh rozdmuchuje dmuchawca :thumbsup: - fajowe :D

profile.country.pl_PL.title
hovany
Poszukiwacz

Widzę, że muszę bardziej popracować z moim Heliosem. Bardzo ładne fotki.

BZ
yamada
Początkujący

zdjęcie z nr 64.
Od razu mnie zatrzymało, a to podstawowa zaleta zdjęcia.
Poczytałem sobie dyskusję i zastanawia mnie po co ta cała dyskusja street foto to często chwila i albo zdjęcie zrobimy albo nie. Często są to nie do końca kadry książkowe. Zgodzę się że lepszy byłby kadr pionowy z całą postacią ale ciekawe ilu amatorów w zasadzie uczących się zastanawiało by się nad kadrem, a dopiero potem robiło zdjęcie. To wejdzie w nawyk z czasem. Zdjęcie jest dobre można je lekko podkadrować ale to zostawiam autorowi po jakimś czasie sam dojdzie do tego co jak z której strony.

profile.country.PL.title
krzys1977
Poszukiwacz

73,74 i 77 najbardziej mnie się podobają. :thumbsup:

A 700 & VG-C70AM | SONY 100/2.8 macro | TAMRON 17-50/2.8 | SIGMA 70-200/2.8 EX APO DG II HSM | SONY HVL-F58AM | SONY HVL-F42AM | Velbon Sherpa 600
Michal.
Poszukiwacz
Starosta.
Początkujący

79 - jak dla mnie najlepsze :thumbsup: Tylko szkoda, że nie ma dymu :rolling_eyes:

I taka mała uwaga do tych zdjęć. IMHO mogłeś zwiększyć ISO spokojnie do 200. Wtedy skróciłbyś czas i zdjęcia byłby trochę bardziej ostre - szczególnie chodzi mi o 80 i 81, po których widać, że są na granicy czasu.

Pozdrawia Starosta :grin:
Michal.
Poszukiwacz

Starosta napisał(a):

79 - jak dla mnie najlepsze :thumbsup: Tylko szkoda, że nie ma dymu :rolling_eyes:

I taka mała uwaga do tych zdjęć. IMHO mogłeś zwiększyć ISO spokojnie do 200. Wtedy skróciłbyś czas i zdjęcia byłby trochę bardziej ostre - szczególnie chodzi mi o 80 i 81, po których widać, że są na granicy czasu.

Dzięki :smileythumbsup:
No o dymku zapomniałem właściwie...
a zdj były ze statywu robione tak więc ruch był zależny od modela ;)

Bertone.
Poszukiwacz

79,80 - wydają się takie nie dopracowane , jeżeli mam wybierać z tych dwóch to podoba mi się 80
... a co do "kolorowego" za mocno oświetlona twarz po jednej stronie

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________
profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

Może nie Helios (Minolta 24/2.8) ale równie ciekawy bokeh
już wiem czemu nie sprzedaję tego szkiełka :nauseated_face:

79 - fajne
80 - z tej partii najlepsze. Brakuje mi zapalonego cygara ;)
81 - nie, nie, nie http://klubkm.pl/forum/images/smilies/yay.gif
kadr, światło, model - dlatego jestem na nie ;)

colorful-----
Początkujący

za krisem.

jeszcze jedna moja uwaga co do 80 - zrezygnowałabym z kieliszka - rozprasza mnie. paczka kart, stół i ręka na nim, rzucana kartka i cygaro - to wystarczająco dużo elementów moim zdaniem :)