Podziel się wrażeniami!
Pierwsza odsłona...
I chyba pierwszy raz w życiu publikuje zdjęcia w bw (nie licząc biedroneczki ale nie umiałem się powstrzymać )
77 - heliosowy bokeh rozdmuchuje dmuchawca - fajowe
Widzę, że muszę bardziej popracować z moim Heliosem. Bardzo ładne fotki.
zdjęcie z nr 64.
Od razu mnie zatrzymało, a to podstawowa zaleta zdjęcia.
Poczytałem sobie dyskusję i zastanawia mnie po co ta cała dyskusja street foto to często chwila i albo zdjęcie zrobimy albo nie. Często są to nie do końca kadry książkowe. Zgodzę się że lepszy byłby kadr pionowy z całą postacią ale ciekawe ilu amatorów w zasadzie uczących się zastanawiało by się nad kadrem, a dopiero potem robiło zdjęcie. To wejdzie w nawyk z czasem. Zdjęcie jest dobre można je lekko podkadrować ale to zostawiam autorowi po jakimś czasie sam dojdzie do tego co jak z której strony.
73,74 i 77 najbardziej mnie się podobają.
Dziękuję wszystkim za pozostawiony ślad http://klubkm.pl/forum/images/smilies/uklon2.gif
Helios i tym razem
79 - jak dla mnie najlepsze Tylko szkoda, że nie ma dymu
I taka mała uwaga do tych zdjęć. IMHO mogłeś zwiększyć ISO spokojnie do 200. Wtedy skróciłbyś czas i zdjęcia byłby trochę bardziej ostre - szczególnie chodzi mi o 80 i 81, po których widać, że są na granicy czasu.
Starosta napisał(a):
79 - jak dla mnie najlepsze
Tylko szkoda, że nie ma dymu
![]()
I taka mała uwaga do tych zdjęć. IMHO mogłeś zwiększyć ISO spokojnie do 200. Wtedy skróciłbyś czas i zdjęcia byłby trochę bardziej ostre - szczególnie chodzi mi o 80 i 81, po których widać, że są na granicy czasu.
79,80 - wydają się takie nie dopracowane , jeżeli mam wybierać z tych dwóch to podoba mi się 80
... a co do "kolorowego" za mocno oświetlona twarz po jednej stronie
Może nie Helios (Minolta 24/2.8) ale równie ciekawy bokeh
już wiem czemu nie sprzedaję tego szkiełka
79 - fajne
80 - z tej partii najlepsze. Brakuje mi zapalonego cygara
81 - nie, nie, nie http://klubkm.pl/forum/images/smilies/yay.gif
kadr, światło, model - dlatego jestem na nie
za krisem.
jeszcze jedna moja uwaga co do 80 - zrezygnowałabym z kieliszka - rozprasza mnie. paczka kart, stół i ręka na nim, rzucana kartka i cygaro - to wystarczająco dużo elementów moim zdaniem