anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

DLNA - Media Server

strzelba
Początkujący

DLNA - Media Server

Witam. Zakładam ten temat, bo wydaje mi się że jest godny osobnego wątku. W sieci znalazłem kilka programów m.in. PS3 Media Server, MiniDLNA, WMP, uShare... Kaźdy ma swoje zalety i wady. Przyznam, że większość darmowych serwerów jest niedopracowana i na tv sony są z nimi kłopoty. Wydaje się, że telewizory Sony najlepiej sobie radzą z PS3ms i WMP11, choć i tu można się na siłę przyczepić. I właśnie się trochę "poczepiam".
PS3 Media Server to najbardziej rozbudowany program. Ma transkodowanie, bardzo duże możliwości konfiguracyjne, możliwość obsługi YouTube, Flickr, Picassa Web Album....
Fajnie, ale nie renderuje miniaturek zdjęć (tzn. "ciemność widzę" w postaci standardowych ikonek w moim Z4500). Za to w WMP11 miniaturki są, brak w nim za to funkcjonalności PS3ms.

Czy ktoś w Was z tego powodu też nie może spać? Przydałyby się te miniaturki, no nie?. Może jest jakiś "myk" żeby PS3ms je renderował?

40 ODPOW. 40
profile.country.pl_PL.title
daropierwszy
Początkujący

Witam
A ten co napisał łatwy w konfiguracji nie podpisał się Steven Spielberg ?
Może na początek, czy odtwarza mp3 i jpeg ew jpg.Krótko opisz jak jest to połączone.
Zerknij na stronę BRAVIA seria W może coś wypatrzysz i napisz co ewentualnie konfigurowałeś.
pozdrawiam.

Ten Spielberg to maras77 tu link do jego posta http://www.hdtv.com.pl/forum/kamery/443 ... ia-23.html
Nie interesuje mnie słuchanie muzy na tv od tego mam inny sprzęt aczkolwiek sprawdzę.
Podłączone mam tv pod router i ps3ms idzie bez problemu, chciałem spróbować Wild Media Server bo ponoć jest rewelacyjny, a na stronie BRAWIA W nie ma jeszcze żadnej informacji na temat tego rosyjskiego programu, a ponoć nawet można na nim niektóre serwisy internetowe oglądać.
Można go pobrać tu http://www.wildmediaserver.com/

3943-----
Początkujący

WITAM
Do kolegi Tomeko małe sprostowanie nie musisz myśleć o swoim procku zwiększ w Wildzie bufor transkodowania w sekcji device i poeksperymentuj z ustawieniem chunked transfer mode .Zastopuj na moment film na początku odtwarzania (pauza) i za kilkanaście sekund play(czas przetrzymania na pauzie musisz określić eksperymentując jak zacznie się ciąć ponownie pauza jeśli pierwszym razem się pośpieszyłeś) Takim prostym sposobem odtwarzam u siebie bez problemów MKV 10.9 GB rozdziałka 1920/800p dźwięk dolby digital EX z wyjściowego DTS oczywiście z napisami.Tytuł : Transformers.Revenge.of.the.Fallen.1920p.BluRay.x264-ETHOS.mkv
PS
Jest to prostacki sposób, ale szybko pokazuje możliwości servra, na szczęście są też inne sposoby
Pozdrawiam :c37

Zimny_
Użytkownik

Antygłup - na jakim sprzęcie (komputer) odtwarzasz?

3943-----
Początkujący

Witam
Płyta główna: Asus P5W DH Deluxe
procek INTEL CORE 2 DUO E 6400 (w nominale 2,13Gh na rdzeń po drobnych korektach 3.2Gh
na rdzeń)
pamięci Geil 2x1024 pc-6400 (ciut kopnięte)
Winda XP z odpowiednio wykastrowanym SP3
Jak widać nic specjalnego w dzisiejszych czasach. Składałem go w tydzień po premierze w/w procka bo pamiętam że na odpowiednią owerklokerską płytę czekałem 2 tygodnie a w międzyczasie doszły pamiątki,więc nic specjalnego ma swoje lata.
Rozumiem że głównie o te dane chodziło bo jak coś jeszcze to dopiszę albo podrzucę gdzieś screeny
Pozdrawiam.

tomeko
Początkujący

Zastopuj na moment film na początku odtwarzania (pauza) i za kilkanaście sekund play(czas przetrzymania na pauzie musisz określić eksperymentując jak zacznie się ciąć ponownie pauza jeśli pierwszym razem się pośpieszyłeś) Takim prostym sposobem odtwarzam u siebie bez problemów MKV 10.9 GB rozdziałka 1920/800p dźwięk dolby digital EX z wyjściowego DTS oczywiście z napisami.Tytuł : Transformers.Revenge.of.the.Fallen.1920p.BluRay.x264-ETHOS.mkv

I co jeszcze? złapać się lewą ręką za prawe ucho? Myślę, że żona kazała by mi popukać się w głowę... To nie jest sposób na oglądanie filmów HD...
A tak na poważnie, pytałeś się, jakiego formatu nie da się obejrzeć na WMS (nie podając żadnych warunków granicznych, czyli minimalnych parametrów komputera), więc odpowiedziałem (na innych mediaserwerach też się raczej nie da). Na szczęście nie mam takiego problemu (mam komputer z Intel Core2 Quad Q9300, więc nie najgorszy).

3943-----
Początkujący

Witam
Zwróć uwagę na PS
można wcześniej przetanskodować film i potem obejrzeć to wiem. Muszę to po prostu przetestować aby się pod tym podpisać.

Zimny_
Użytkownik

Na laptopie z Duo P8400 (2.27x2)i 4GB ram, odtwarzając film Full HD przez PS3 ms też na chwilę muszę zatrzymać. Fakt, że w tym momencie mam już zasyfianą Vistę i ona może być największym problemem. Ale po włączeniu filmu muszę parę sekund poczekać. Połączenie bezpośrednio pod telewizor.
Dodam, że jeśli chodzi o jakość obrazu, ciągle widzę przewagę połączenia komputera kablem HDMI niż DLNA. Jeszcze jak film odtwarzam w Splash Lite Player - jakość jest dużo lepsza. Fakt, może i mniej wygodniej, ale cóż...

3943-----
Początkujący

Witam
Zimny nie bądź kolczasty spróbuj to jakoś podpiąć pod konkretne audio.
Spróbuj zrozumieć mój punkt widzenia zawsze bliższy był mi dobry dźwięk jak dobry obraz,
tyko w tym wypadku próbuję traktować je równo, i myślę że to uczciwe podejście. Uwierz mi na słowo piękny obraz w HD to połowa sukcesu, a słuchanie DTS z głośników TV to profanacja i zanim wybuchnie bomba, to całkowicie mój prywatny punkt widzenia. Dla oddania sprawiedliwości 99% filmów które oglądam to AVI i ta liga, kilka MKV z kiblowatym 5;1 i kilka filmów z DTS.
Pozdrawiam.

Zimny_
Użytkownik

Zależy od filmu. Dźwięk jest bardzo istotną rzeczą, nie ma co gdybać. Ale parę razy zdarzyło mi się odpalić film z Blu Ray i oglądać go z pełnym zafascynowaniem zapominając o kinie. Obraz był tak dobry, że wymiękłem. Oczywiście, z drugiej strony jest podobnie. Zdarzało się oglądać słabej jakości film, ale z świetnym dźwiękiem i efektami. Również wymiękałem. Połączenie rewelacyjnego dźwięku z rewelacyjnym obrazem to jest piękne...
W laptopie mam o tyle dobrze, że dźwięk idzie po HDMI i do tego jak coś nie działa mam wyjście SPDIF. Więc jakoś to idzie.

3943-----
Początkujący

Witam
Tak po mojemu ,nie jest dobrym pomysłem porównywanie BD, szerzej rozumianego wpinania się pod kartę graficzną, i DLNA, to najkrócej mówiąc trzy oddzielne bajki. W kategorii jakość bez wątpienia po koli tak jak mi się napisało ale jak będzie w kategoriach:
możliwości, wygoda, nakłady finansowe,i co z tego że obraz jest lepszy jak odpalę BD zaraz przed oczami zamiast obrazu TV mam cenę płyty. Wpięcie się w kartę ma plusy ale raczej jeśli ktoś ma laptopa i sory nie widzę związku z DLNA. Cała przewaga DLNA to po prostu możliwości. A jak do tego dołożyć fakt że nieźle radzi sobie z bardziej zaawansowanym materiałem to cały wynalazek nabiera sensu
pozdrawiam