Podziel się wrażeniami!
Witam
Co Myślicie czy opłaca się dokupić 3 lata gwarancji u sonego do TV EX720 który kupiłem za OK. 2000zł w skelpie AGD? Niby 350 zł to nie dużo co Myślcie o tym kupować czy nie ?Podobnież mam 90 dni na zdecydowanie się. Proszę o poradę
Pozdrawiam
Piotrek
Moim skromnym zdaniem jak najbardziej TAK. 350zł to tylko 17,5% ceny (do 20% ceny danej rzeczy jest opłacalne według różnorakich prawideł - pracuję w handlu, co prawda w innej branży jak elektronika).
Do tego dostajesz +3lata serwisu PRODUCENTA który ma dostęp do wszystkich części, zapewnia standard obsługi w zakresie jakości, czasu, kontaktu itd.
350zł dużo - niedużo ale według mnie warto!
ok. A ktoś się orientuję ile mam czasu na dokupienie gwarancji od czasu zakupu tv ?
Masz czas do roku, ale moim zdaniem im szybciej tym lepiej. Im bardziej odłożysz w czasie tym większa szansa, że zapomnisz i później nie będziesz miał takiej możliwości.
hmm gdzieś tutaj na forum czytałem że 30 dni w innym temacie że 90 dni. A teraz rok W regulaminie usług gwarancji punkt 2.2 jest napisane że 360dni ale i też w punkcie 5.3 że karta może być wystawiona na wyłącznie na fabrycznie nowy produkt
Telewizor który będzie miał 6 miesięcy już nie będzie fabrycznie nowym Produktem
Jedno drugiemu przeczy
To będę mógł dokupić gwarancję za miesiąc?:-D
Polecam skontaktować się z INFOLINIĄ SONY jak również może napisać maila z takim pytaniem i będziesz miał na piśmie całą odpowiedź . Myślę, że na infolinii dowiesz się wszystkiego i będzie to bardziej pewne niż czytanie sprzecznych wypowiedzi z for internetowych. Oczywiście napisz dla "potomnych" ile jest to dni od zakupu.