anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

EX 650 problem z Ipla

profile.country.PL.title
refixx
Poszukiwacz

EX 650 problem z Ipla

Witam.

Po ostatniej aktualizacji firmware dla tego modelu przestały ładować mi się miniatury w Ipli. TVN, TVP ładują się normalnie.

Mam dwa takie modele w domu, na drugim (po tej samej aktualizacji) wszystko działa.

Odłączałem telewizor z gniazdka, resetowałem router, przywracałem ustawienia fabryczne w TV.

Jakieś sugestie?

7 ODPOW. 7
profile.country.pl_PL.title
Mylagos
Użytkownik

Witam.
Moim zdaniem powinieneś ( jeśli tego nie zrobiłeś ) odświeżyć zawartość internetową. Jest to jedyna rzecz jaka przychodzi mi do głowy nie licząc tych które wymieniłeś już :c20 .

profile.country.PL.title
refixx
Poszukiwacz

Oczywiście zawartość odświeżona nie raz. Trochę to irytuje ale mam cichą nadzieję, że kolejny update przywróci mi miniatury.

Mylagos
Użytkownik

A jeszcze takie pytanie. W jaki sposób masz podłączone oba te telewizory do internetu ?

profile.country.PL.title
refixx
Poszukiwacz

Oczywiście po wifi. Kablem nawet nie sprawdzam, bo ma działać bezprzewodowo...i działa tylko że na jednym :-)

stubbs.
Użytkownik

Czasem nie zmieniałeś dostawcy internetu lub czegoś on nie namieszał? IPLA jak wiesz pewnie jest dostępna tylko z polskiego IP.
Zobacz na TEJ stronie skąd masz dostawcę internetu - lub inaczej, skąd masz generowane IP.

Pozdrawiam Stubb
profile.country.PL.title
refixx
Poszukiwacz

Nie zmieniałem dostawcy, ip z Polski. Problem sam ustąpił, dziwne.

stubbs.
Użytkownik

Zapewne coś kombinowali w IPLI i chwilowa awaria musiała nastąpić (choć nie mogę znaleźć potwierdzenia - są to moje przypuszczenia wysnute z doświadczeń z działaniem IPLI). Wiadomo - im więcej osób robi "jedną rzecz" (ipla+sony bravia) tym łatwiej aby coś się schrzaniło. Na szczęście już jest OK :).

Pozdrawiam Stubb