Podziel się wrażeniami!
Witam.
Po ostatniej aktualizacji firmware dla tego modelu przestały ładować mi się miniatury w Ipli. TVN, TVP ładują się normalnie.
Mam dwa takie modele w domu, na drugim (po tej samej aktualizacji) wszystko działa.
Odłączałem telewizor z gniazdka, resetowałem router, przywracałem ustawienia fabryczne w TV.
Jakieś sugestie?
Witam.
Moim zdaniem powinieneś ( jeśli tego nie zrobiłeś ) odświeżyć zawartość internetową. Jest to jedyna rzecz jaka przychodzi mi do głowy nie licząc tych które wymieniłeś już .
Oczywiście zawartość odświeżona nie raz. Trochę to irytuje ale mam cichą nadzieję, że kolejny update przywróci mi miniatury.
A jeszcze takie pytanie. W jaki sposób masz podłączone oba te telewizory do internetu ?
Oczywiście po wifi. Kablem nawet nie sprawdzam, bo ma działać bezprzewodowo...i działa tylko że na jednym
Czasem nie zmieniałeś dostawcy internetu lub czegoś on nie namieszał? IPLA jak wiesz pewnie jest dostępna tylko z polskiego IP.
Zobacz na TEJ stronie skąd masz dostawcę internetu - lub inaczej, skąd masz generowane IP.
Nie zmieniałem dostawcy, ip z Polski. Problem sam ustąpił, dziwne.
Zapewne coś kombinowali w IPLI i chwilowa awaria musiała nastąpić (choć nie mogę znaleźć potwierdzenia - są to moje przypuszczenia wysnute z doświadczeń z działaniem IPLI). Wiadomo - im więcej osób robi "jedną rzecz" (ipla+sony bravia) tym łatwiej aby coś się schrzaniło. Na szczęście już jest OK .