Podziel się wrażeniami!
Witam
Chciałem zapytać użytkowników EX720 najlepiej 40 calowego posiadających okulary 3D jak wrażenia. Tak zastanawiam się nad kupnem ich, ale wydawać w ciemno 200 zł..
Najlepiej byłoby pożyczyć od kogoś i sprawdzić efekt.
Maksymalnie 2-2,5 metra. Ogólnie TV nie kupowałem dla 3D, ale jak już jest to chętnie czasami się tą funkcją pobawię
Napisałem o skopanym 3D ponieważ każdy posiadacz tego modelu potwierdzi że górna połowa ekranu się "rozdwaja". Nie zawsze tak jest, ale jednak jest. Ogólnie niech ktoś nie pomyśli że jakoś strasznie narzekam i krytykuję tutaj 3D. Dowodem na to jest fakt iż kupiłem dwie pary okularów
odlegoscisony.jpg
Wyżej podrzucam Ci tabelę od TV Sony, gdzie widać mniej więcej jaki rozmiar TV powinien być do danej odległości od oglądającego. Uwzględniony jest również rodzaj sygnału. Do 3D słyszałem opinię, którą potwierdzam, że powinno brać się ciut większy rozmiar aby dobrze oddało efekt. Przyłączam się do tego co napisał Mylagos , że ten model jest podstawowym jeśli chodzi o 3D więc cudów nie ma co się spodziewać ale jak widać na Twoim przykładzie z 2 parami okularów -daje radę .
sadam napisał(a):
Twoi rodzice mogą mieć HX800, gdyby mieli HX820 to transmiter też nie byłby im potrzebny.
Wydaje mi się że powinna migać
W pierwszej kolejności sprawdź baterie w okularach - to powinno załatwić całą sprawę.
też mi się wydawało że powinna migać,
czyli muszę kupić baterie, pewnie ktoś nie wyłączył ich po ostatnim użyciu, i się rozładowały
Hmmm a czemu kupić baterie? Przecież tam jest jakiś akumulatorek, który się ładuje
Bo w 100 były baterie CR2025(bodajże), dopiero w 250 pojawił się akumulator ładowany przez USB.
Okulary te zasilane są przez baterie CR2032/3 V.