anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Okulary do EX720

profile.country.PL.title
mareczek87ww
Poszukiwacz

Okulary do EX720

Witam
Chciałem zapytać użytkowników EX720 najlepiej 40 calowego posiadających okulary 3D jak wrażenia. Tak zastanawiam się nad kupnem ich, ale wydawać w ciemno 200 zł..
Najlepiej byłoby pożyczyć od kogoś i sprawdzić efekt.

41 ODPOW. 41
KrisKW
Początkujący

Maksymalnie 2-2,5 metra. Ogólnie TV nie kupowałem dla 3D, ale jak już jest to chętnie czasami się tą funkcją pobawię :c34

KrisKW
Początkujący

Napisałem o skopanym 3D ponieważ każdy posiadacz tego modelu potwierdzi że górna połowa ekranu się "rozdwaja". Nie zawsze tak jest, ale jednak jest. Ogólnie niech ktoś nie pomyśli że jakoś strasznie narzekam i krytykuję tutaj 3D. Dowodem na to jest fakt iż kupiłem dwie pary okularów :thumbsup:

profile.country.pl_PL.title
stubbs.
Użytkownik

odlegoscisony.jpg

Wyżej podrzucam Ci tabelę od TV Sony, gdzie widać mniej więcej jaki rozmiar TV powinien być do danej odległości od oglądającego. Uwzględniony jest również rodzaj sygnału. Do 3D słyszałem opinię, którą potwierdzam, że powinno brać się ciut większy rozmiar aby dobrze oddało efekt. Przyłączam się do tego co napisał Mylagos , że ten model jest podstawowym jeśli chodzi o 3D więc cudów nie ma co się spodziewać ale jak widać na Twoim przykładzie z 2 parami okularów -daje radę :c20.

Pozdrawiam Stubb
maurycy-----
Początkujący

sadam napisał(a):

Twoi rodzice mogą mieć HX800, gdyby mieli HX820 to transmiter też nie byłby im potrzebny.

a widzisz, całkiem możliwe,
karton widziałem raz :) w każdym razie napewno HX8.. i transmiter jest potrzebny

a wracajac do okularów, może znow glupie pytanie ale kto pyta nie błądzi :)
czy podczas uzywania okularów tdg-br100b powinna sie świecić na nich taka diodka ?

bo teraz to nie wiem czy za daleko siedze od tv - jakies 2-2,5m czy konwersja na 3d jest slaba, czy siadly baterie w okularach (bo dioda sie nie swieci, nawet po wcisnieciu start na okularach)

pozdr

KrisKW
Początkujący

Wydaje mi się że powinna migać

stubbs.
Użytkownik

W pierwszej kolejności sprawdź baterie w okularach - to powinno załatwić całą sprawę.

Pozdrawiam Stubb
maurycy-----
Początkujący

też mi się wydawało że powinna migać,
czyli muszę kupić baterie, pewnie ktoś nie wyłączył ich po ostatnim użyciu, i się rozładowały

KrisKW
Początkujący

Hmmm a czemu kupić baterie? Przecież tam jest jakiś akumulatorek, który się ładuje

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Bo w 100 były baterie CR2025(bodajże), dopiero w 250 pojawił się akumulator ładowany przez USB.

stubbs.
Użytkownik

Okulary te zasilane są przez baterie CR2032/3 V.

Pozdrawiam Stubb