Podziel się wrażeniami!
Witam.
Otóż niedawno wpadł mi w łapki taki sobie tablet (ALCATEL ONE TOUCH EVO7 - wer. oprogr. android 4.0.4 - fabryczna. Postanowiłem zainstalować i wypróbować na razie dostępne bezpłatne tego typu aplikacje czyli Media Remote for Android oraz TV SideView do mej Bravi EX72 oraz odtwarzacza BDP-S790. Dla wyjaśnienia sytuacji tv jest spięty kablem z routerem (wiec nie ma funkcji Direct Wi-Fi) natomiast odtwarzacz korztysta z wbudowanego Wi-Fi.
Pierwszy raz po zainstalowaniu tych aplikacji zarówno tv jak i odtwarzacz bezproblemowo sparowały sie z tabletem i wszystko pięknie działało (lub na odwrót jak kto woli). Pech chciał ze bawiąc sie tabletem kilka razy przywracałem go do ustawien fabrycznych kasując przy okazji aplikacje. I tu sie zaczyna moj problem to kolejnej instalacji jest problem ze zarejestrowaniem ze sobą tych urządzeń - to znaczy aplikacja sie instaluje w tabecie i znajduje dostępne urządzenia ale przy próbie rejestracji nic sie juz nie dzieje. Moje działania polegajace na przywrócenie zarówno tv, odtwarzacza routera oraz tabletu do ustawień fabrycznych nie dają efektu - nie mogę nadal sparować tych urządzeń.
Panowie co robię źle? Czy te aplikacje działają tylko w trybie Direct Wi-Fi (jeśli tak to jakim cudem działay wcześniej tylko przez router)? Czy zeby to wszystko działało koniecznym jest wykupienie płatnej aplikacji? Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu.
Witam.
Jedyne co mi przychodzi do głowy to to że telewizor i Blu-Ray zapamiętały jakoś stare ustawienia urządzenia i nowego nie chcą przyjąć. Spróbuj odłączyć te urządzanie na około 30 minut całkiem z zasilania - reset ustawień. Może to coś zaradzi.
Zobacz czy problem jest taki sam z tą aplikacją:
Jest to TV Side View i działa podobnie do Media Remote. Ma kilka funkcji których nie miał Media Remote ale też z kilku zrezygnowano. Mi osobiście bardziej przypadł do gustu Media ale to może kwestia przyzwyczajenia.
Kwestia podpięcia kablem TV pod router czy Directa - nie ma znaczenia, byle TV i urządzenie miały dostęp do internetu.