anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Ustawienia dzwięku

lisek27-----
Początkujący

Ustawienia dzwięku

witam jestem posiadaczem 40ex720 i pytanie jak odpowiednio skalibrowaź dzwięk aby byl optymalny i dobry jakościowo

4 ODPOW. 4
profile.country.pl_PL.title
stubbs.
Użytkownik

Choć do końca nie rozumiem pytania postaram się pomóc, a raczej dopytać się kilku informacji przed tym.
Sądzę że wszystko z TV w porządku, masz dźwięk itd.
Chcesz ustawić głośniki tak aby grały a'la kino domowo, czy brakuje Ci np jakiś tonów w dźwięku - powiedzmy, że bas jest za płytki. O coś takiego chodzi?

Pozdrawiam Stubb
lisek27-----
Początkujący

tak dokładnie aby był jak największy komfort oglądania.

profile.country.pl_PL.title
stubbs.
Użytkownik

lisek27 ciężko mi Tobie pomóc choć nadmienię że lubię pomagać innym ludziom. Ten model ma na prawdę dobre głośniki na na tą klasę a nawet jak na TV. Cudów z nich nie osiągniesz, bo nie jest to kino domowe.

Komfort oglądania przede wszystkim zależy od kilku ważnych czynników tj:
co oglądasz - czy są to klipy muzyczne (pomnóż przez ilość gatunków muzyki) czy filmy akcji itd
wielkość pokoju w którym stoi TV, oraz całe umeblowanie i inne rzeczy które mają wpływ na dźwięk, chociażby akustyka pokoju wraz z jego wysokością.

Opisz jak najdokładniej to co oglądasz, jakie masz teraz ustawienia, co chciałbyś w nich zmienić. Opisz jaki masz pokój pod kątem dźwięku (szerokość, długość, wysokość). Itd, itp.
Dopiero wtedy ktokolwiek będzie mógł Ci podrzucić jakieś sprawdzone ustawienia TV.

Pozdrawiam Stubb
lisek27-----
Początkujący

pokój 5x4x2,5 ustawienia dzwieku mam fabryczne a ogladam najczesciej filmy i sport