Podziel się wrażeniami!
witam jestem posiadaczem 40ex720 i pytanie jak odpowiednio skalibrowaź dzwięk aby byl optymalny i dobry jakościowo
Choć do końca nie rozumiem pytania postaram się pomóc, a raczej dopytać się kilku informacji przed tym.
Sądzę że wszystko z TV w porządku, masz dźwięk itd.
Chcesz ustawić głośniki tak aby grały a'la kino domowo, czy brakuje Ci np jakiś tonów w dźwięku - powiedzmy, że bas jest za płytki. O coś takiego chodzi?
tak dokładnie aby był jak największy komfort oglądania.
lisek27 ciężko mi Tobie pomóc choć nadmienię że lubię pomagać innym ludziom. Ten model ma na prawdę dobre głośniki na na tą klasę a nawet jak na TV. Cudów z nich nie osiągniesz, bo nie jest to kino domowe.
Komfort oglądania przede wszystkim zależy od kilku ważnych czynników tj:
co oglądasz - czy są to klipy muzyczne (pomnóż przez ilość gatunków muzyki) czy filmy akcji itd
wielkość pokoju w którym stoi TV, oraz całe umeblowanie i inne rzeczy które mają wpływ na dźwięk, chociażby akustyka pokoju wraz z jego wysokością.
Opisz jak najdokładniej to co oglądasz, jakie masz teraz ustawienia, co chciałbyś w nich zmienić. Opisz jaki masz pokój pod kątem dźwięku (szerokość, długość, wysokość). Itd, itp.
Dopiero wtedy ktokolwiek będzie mógł Ci podrzucić jakieś sprawdzone ustawienia TV.
pokój 5x4x2,5 ustawienia dzwieku mam fabryczne a ogladam najczesciej filmy i sport