anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

BDP-S370

profile.country.pl_PL.title
lippki
Początkujący

BDP-S370

Proszę o pomoc. Odtwarzacz jak chce to odtwarza pięknie i bez problemów a jak nie chce to pojawia się komunikat "cannot". Zachowuje się tak także w przypadku płyt, które wcześniej odtwarzał bez problemu. Wczoraj wszystko grało jak trzeba. Dzisiał włączyłem sprzęt, przesłuchałem płytę bez problemu, po jakims czasie włożyłem do odtwarzacza następną i koniec ze słuchaniem. NA wyświetlaczu jest tylko napis HD Home a po naciśnięciu "play" pojawia się "cannot". Wszystkie płyty są oryginalne a odtwarzacz jest podłączony kablem hdmi do wzmacniacza STR-DN1000. Czy ktoś może mi pomóc. To odbiera mi radość z całego sprzętu bo historia powtarza się co kilka dni

11 ODPOW. 11
profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Może spróbuj zrobić aktualizację oprogramowania LINK , jeżeli nie pomoże to oddaj sprzęt do serwisu.

lippki
Początkujący

Spróbuję, też o tym pomyślałem, ale miałem nadzieję, że ktoś juz miał taki problem i mi podpowie. Dzięki

oldguest
Początkujący

Jeśli jedna płyta raz działa a raz nie to może to być lekkie zabrudzenie lasera. Można spróbować przedmuchać przy otwartej tacce albo wysłać do serwisu.

dan_ns
Początkujący

Jeśli jedna płyta raz działa a raz nie to może to być lekkie zabrudzenie lasera. Można spróbować przedmuchać przy otwartej tacce albo wysłać do serwisu.

Jestem tego samego zdania co kolega.

Niedawno kumplowi w odtwarzaczu dzialo sie podobnie. Raz czytal, raz nie.
Od razudoszlismy do wniosku "laser". Rozebralem sprzet, wyczyscilem laser, czytal plyty w pozadku. Zaaktualizowalem oprogramowanie i dziala lepiej niz sie spodziewal.

Tylko zwracam uwage, ze w srzetach Sony ciezko sie dostac do lasera. No i uwazaj czym go czyscisz. Niektore srodki pozostawiaja male smugi, a soczewka lasera musi byc idealnie czysta.

Aktualizacja oprogramowania tez by mu sie przydala

lippki
Początkujący

Dzięki. Wczoraj cały dzień działał...ale i tak się boję dzisiaj włączyć:). Możesz mi jeszcze podpowiedzieć czym czyściłeś laser?

sadam_
Użytkownik

Tylko zwracam uwagę, ze w sprzętach Sony ciężko się dostać do lasera. No i uważaj czym go czyścisz. Niektóre środki pozostawiają małe smugi, a soczewka lasera musi być idealnie czysta.

Nie polecałbym rozbierania sprzętu będącego na gwarancji - chyba, że chcemy ją utracić :D

tomdm-----
Początkujący

Ja też się do tego dołączam.

Nie zawsze musi być tak że trzeba udowadniać wszystkim w koło tezę
"Polak wszystko potrafi" ... samemu naprawić :slight_smile:

Lepiej nie kombinujcie z rozbieraniem i czyszczeniem samemu, bo 100% pewności nie będziecie mieć, że sprzęt naprawiliście, ale 100% pewność, że stracicie gwarancję.

Chyba, że towar już po gwarancji, a do serwisu daleko.

sadam_
Użytkownik

S370 na pewno jest na gwarancji i to jeszcze dość długiej :D

dan_ns
Początkujący

Przyjacielu ja czyscilem srodkiem do czyszczenia matryc LCD/TFT, ktory mam juz sprawdzony od kilku lat.

Uzyj czegos, co nie pozostawia sladu. Np. cos z alkoholem (plyn do szyb)

Najpierw wyprobuj na czyms srodek i sprawdz, czy po wyczyszczeniu nie pozostawia sladu. I czy jest oczywiscie bezpieczny dla delikanych urzadzen.

Im lepiej laser bedzie wyczyszczony, tym dokladniej bedzie czytac