Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich
Przymierzam się do wymiany Amplitunera na jakiś nowszy, który będzie obsługiwał najnowsze formaty audio Dolby True HD i DTS HD, na oku mam STR DA-3600ES, ale jednocześnie mam pytanie do znawców, a mianowicie ten Amplituner jest 7.1 a w jaki sposób mógłbym rozbudować, co jeszcze podłączyć do tego Amplitunera i w jaki sposób, żeby uzyskać system 9.2?? Myślałem może o zakupie cyfrowego procesora SDP-EP90ES i podłączyć jego pod amplituner przez wyjścia analogowe 5.1 do tego procesora surrond i wtedy do tego procesora dźwięku podłączyć 2 głośniki przestrzenne i jeden subwoofer, a do Amplitunera podłączyć 7 głośników i jeden subwoofer, czy to dobre rozwiązanie?? czy ktoś może zna lepsze rozwiązanie rozbudowy swojego systemu do 9.2?? Proszę znawców tematu o rade. Z góry dziękuję.
SONYES a dlaczego taka propozycja twoja?? żeby zakupić starszemodele Amplitunerów????
poniewaz sa tansze bo starsze a lepiej wyposazone no chyba ze kolege stac na topowego DA5600ES nie no tak powaznie DA3600es to bardzo dobry wybór
SONYES może i tak jak piszesz, są starsze, tańsze i lepiej wyposażone, bo faktycznie model STR-DA 5400ES ma aż 6 wejść HDMI a w sumie, to mi na rękę, tyle tylko kolego, że w połowie 2011 roku, mam zamiar kupić nowy odtwarzacz Blu-Ray BDP-S770 z możliwością odtwarzania Blu-Ray 3D i powoli iść w kierunku kupna telewizora 3D, a z tego, co czytałem, to starsze modele Amplitunerów nie mają złączy HDMI zgodnych z 3D, poza tym, nie mają możliwości rozdzielenia sygnału internetowego, żeby można podłączyć kilka urządzeń do sieci korzystając z jednego łącza, nie mają zwrotnego kanału dźwięku od TV przez HDMI, ale tak w ogóle, SONYES napisz szczerze teraz, który Amplituner w takiej sytuacji byś polecił?? bo szczerze mówiąc wygląd STR-DA5400ES jest ładniejszy, bardziej wygląda na klasę ES.
mi sie bardzo podoba design 3600 z tego wzgledu iz jest to konstrukcja typowego wzmaka hifi nie to co jakis tam denon ktorego nie lubie czy ymaha ich produkty dla mnie sa koszmarne i dzwiekiem tez mnie nie zachwycaja tak jak to opisuja na forach. Co do modelu o jakich myslisz??
Kolego SONYES masz racje, ze Denon to "koszmar" ja też nie wiem czym wszyscy, nawet moi znajomi się zachwycają w tych Denon'ach, i twierdzą że Sony to "syf" a prawda jest taka, że SONY Amplitunerów, nagrywarek DVD czy odtwarzaczy Blu-Ray nie trzeba reklamować bo to marka sama w sobie, a te Denon'y ciągle i wszędzie reklamują. Jeśli chodzi o modele Amplitunerów SONY to myślę nad STR-DA3600ES i "może" nad STR-DA5400ES ze względu na większą ilość wejść HDMI oraz ładniejszy kształt, ale znowu nie wiem jak STR-DA5400ES sprawuje się z przesyłem 3D, dlatego, ty jako znawca, może podpowiesz, coś więcej co piszą o STR-DA5400ES czy potrafi poradzić sobie z 3D, oraz który jest według ciebie leszy, który wart polecenia, ale oczywiście myśląc przyszłościowo o 3D,.
Jakbyś Aivan już się zdecydował na zakup ampka ES to idąc tropem dobrego wina mam (...) STR-DA7100ES (...). Jak coś to prv.
Edytowano 04.01.2011
Złamanie regulaminu § 7 .
Zimny.
Aivan napisał(a):
Kolego SONYES masz racje, ze Denon to "koszmar" ja też nie wiem czym wszyscy, nawet moi znajomi się zachwycają w tych Denon'ach, i twierdzą że Sony to "syf" a prawda jest taka, że SONY Amplitunerów, nagrywarek DVD czy odtwarzaczy Blu-Ray nie trzeba reklamować bo to marka sama w sobie, a te Denon'y ciągle i wszędzie reklamują. Jeśli chodzi o modele Amplitunerów SONY to myślę nad STR-DA3600ES i "może" nad STR-DA5400ES ze względu na większą ilość wejść HDMI oraz ładniejszy kształt, ale znowu nie wiem jak STR-DA5400ES sprawuje się z przesyłem 3D, dlatego, ty jako znawca, może podpowiesz, coś więcej co piszą o STR-DA5400ES czy potrafi poradzić sobie z 3D, oraz który jest według ciebie leszy, który wart polecenia, ale oczywiście myśląc przyszłościowo o 3D,.
Delu napisał(a):
Jakbyś Aivan już się zdecydował na zakup ampka ES to idąc tropem dobrego wina mam do sprzedania STR-DA7100ES w rewelacyjnym stanie i w pudełeczku. Jak coś to prv.
Kolego SONYES, jeśli chodzi o DSD z SACD, w sumie nie wiem co to jest to DSD, ale jeśli chodzi o SACD to na pewno nie zależy mi na SACD ponieważ nie posiadam płyt z muzyką na SACD a po drugie, muzyki słucham z plików MP3 puszczonych z odtwarzacza DVD i podłączonego pod korektor graficzny SONY SEQ-711 oraz pod Amplituner także takie rozwiązanie planuje również teraz, a jeśli chodzi o HATS to kolego co to w ogóle jest??
A w takim komplecie STR-DA7100 oraz DVP-NS9100 to i DSD i SACD i HATS jest...
Aivan napisał(a):
Kolego SONYES, jeśli chodzi o DSD z SACD, w sumie nie wiem co to jest to DSD, ale jeśli chodzi o SACD to na pewno nie zależy mi na SACD ponieważ nie posiadam płyt z muzyką na SACD a po drugie, muzyki słucham z plików MP3 puszczonych z odtwarzacza DVD i podłączonego pod korektor graficzny SONY SEQ-711 oraz pod Amplituner także takie rozwiązanie planuje również teraz, a jeśli chodzi o HATS to kolego co to w ogóle jest??