Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich
Przymierzam się do wymiany Amplitunera na jakiś nowszy, który będzie obsługiwał najnowsze formaty audio Dolby True HD i DTS HD, na oku mam STR DA-3600ES, ale jednocześnie mam pytanie do znawców, a mianowicie ten Amplituner jest 7.1 a w jaki sposób mógłbym rozbudować, co jeszcze podłączyć do tego Amplitunera i w jaki sposób, żeby uzyskać system 9.2?? Myślałem może o zakupie cyfrowego procesora SDP-EP90ES i podłączyć jego pod amplituner przez wyjścia analogowe 5.1 do tego procesora surrond i wtedy do tego procesora dźwięku podłączyć 2 głośniki przestrzenne i jeden subwoofer, a do Amplitunera podłączyć 7 głośników i jeden subwoofer, czy to dobre rozwiązanie?? czy ktoś może zna lepsze rozwiązanie rozbudowy swojego systemu do 9.2?? Proszę znawców tematu o rade. Z góry dziękuję.
No dobra już nie będę nic , bo jeden post wywołał tyle dyskusji że hoho, a temet był zupełnie o czym innym. A wracając do Regulaminu to, czy poniższy cytat nie podchodzi pod punkt 7 tego Regulaminu? Ja nie będę pisał czyj to post, ale zainteresowani wiedzą......widziane na własne oczy w Salonie Sony w poznańskiej Plazie
na monitorze sprzedawcy
dostępna była przed nowym rokiem
1 sztuka w poznańskim Browarze za ... 9999zł
Cytat z Moderatora Liama
"... aby właściciel jakim jest Sony Poland ..."
chodzi zarówno o to forum jak i jedno Sony Center+Sony Style - ten sam właściciel .
Nie sądzę aby podanie informacji o dostępności i ceny dot. konkretnego produktu z jego oferty było ukłonem w stronę niedozwolonej reklamy ... kogo ? konkurencji ?.
Jeśli poświęcisz chwilę czasu i dziś wrzucisz ten sprzęt jako zapytanie do popularnych polskich internetowych porównywarek cen, to okaże się, że w tym momencie taniej go nie kupisz gdzieś indziej, co mogłoby wydawać się ... z oczywistych względów nielogiczne ?
To tylko dobrze świadczy o SC, że także aktywnie walczy o klienta.
Nie ukrywam tego , że co jakiś czas pojawiam się w tym sklepie, bo mam tam po prostu po drodze, chcąc zobaczyć w realu i wypróbować interesujący mnie towar (czego nie da się zrobić przez Internet
teraz np. VAIO) oraz zamienić kilka słów z pracownikami Salonu chętnie dzielącymi się wiedzą nt. użytkowania różnych sprzętów od Sony i rzeczowo z nimi porozmawiać, jeśli się ma już jakieś własne doświadczenia w tej działce. Nie sądzę aby było to możliwe w wielo-markowych marketach elektronicznych, bo trudno tam skupić się na jednej marce mając ich kilka bądź kilkanaście w danym dziale.
Sony Poland nie jest właścicielem sieci SC, jedynie SC na Jana Pawła II w Warszawie i Sony Style są ich własnością.
No chociaż jednego sklep + Sony Style :smileyhappy:.
Faktycznie :smileyredface: zapomniałem, przecież na fakturach jest inny Sprzedający niż SP.
Jak to dobrze że można tu "prostować" swoją wiedzę i znowu być o coś mądrzejszym .
Ja nie mówiłem, że SC źle robi, ani że kolega tomdm robi źle, wręcz odwrotnie i chwała mu za to, bo widać że właściwy człowiek wypowiada się we właściwym miejscu. Tylko trzymając się litery prawa (wspomnianego Regulaminu) nigdzie nie jest napisane, że tomdm nie jest przypadkiem pracownikiem wspomnianego SC i nie zachęca w "ciekawy" sposób do zakupu. Teraz już wiemy, że tak nie jest ale...hmm...zaczął się tłumaczyć...żartowałem. Co by nie ciągnąć tych regulaminowych sporów dopiszmy do niego w tym &7 "nie dotyczy wszystkich SC i SS" i skończą się domysły.