Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich
Przymierzam się do wymiany Amplitunera na jakiś nowszy, który będzie obsługiwał najnowsze formaty audio Dolby True HD i DTS HD, na oku mam STR DA-3600ES, ale jednocześnie mam pytanie do znawców, a mianowicie ten Amplituner jest 7.1 a w jaki sposób mógłbym rozbudować, co jeszcze podłączyć do tego Amplitunera i w jaki sposób, żeby uzyskać system 9.2?? Myślałem może o zakupie cyfrowego procesora SDP-EP90ES i podłączyć jego pod amplituner przez wyjścia analogowe 5.1 do tego procesora surrond i wtedy do tego procesora dźwięku podłączyć 2 głośniki przestrzenne i jeden subwoofer, a do Amplitunera podłączyć 7 głośników i jeden subwoofer, czy to dobre rozwiązanie?? czy ktoś może zna lepsze rozwiązanie rozbudowy swojego systemu do 9.2?? Proszę znawców tematu o rade. Z góry dziękuję.
Kolego SONYES dziękuję bardzo za dokładne sprawdzenie i wytłumaczenie wszystkiego, decyzja ostatecznie padła na STR-DA3600ES, chociaż, Hm, wiesz co kolego SONYES, zastanowić się również można nad STR-DA5500ES, ale czy wart jest zainteresowania tym modelem????
A jeśli chodzi kolego Delu o odtwarzacz DVP-NS9100ES, to piękny model chętnie taki bym nabył tym bardziej że to ES do oglądania mojej kolekcji 200 filmów oryginalnych na DVD tyle, że na pewno koloru czarnego
Aivan napisał(a):
Kolego SONYES dziękuję bardzo za dokładne sprawdzenie i wytłumaczenie wszystkiego, decyzja ostatecznie padła na STR-DA3600ES, chociaż, Hm, wiesz co kolego SONYES, zastanowić się również można nad STR-DA5500ES, ale czy wart jest zainteresowania tym modelem????
To SONYES bardzo dziękuję, to decyzja pada na STR-DA3600ES, jeszcze raz kolego dziękuję
Aivan napisał(a):
To SONYES bardzo dziękuję, to decyzja pada na STR-DA3600ES, jeszcze raz kolego dziękuję
Dzięki kolego, nie ukrywam, że chcę powoli całkowicie przejść ze sprzętem na klasę ES a mianowicie marzy mi się oprócz wcześniej wspomnianym odtwarzaczu Blu-Ray 3D BDP-S770, który zamierzam niedługo po zakupie Amplitunera STR-DA3600ES nabyć, to w przyszłości chciałbym również nabyć odtwarzacz Blu-Ray BDP-S5000ES oraz odtwarzacz DVD DVP-NS9100ES, jak również może również w przyszłości "zaszaleć" i zakupić BDP-CX7000ES
do oglądania kolekcji DVD oraz powoli powiększającej się kolekcji filmów na płytach Blu-Ray
Kolego SONYES, mam jeszcze takie pytanie "na przyszłość", co sądzisz o BDP-S5000ES, SCD-XA5400ES?? i jeszcze jedno pytanie bo widzę, że ty jeśli chodzi o "klocki SONY" klasy ES jesteś obeznany, czy DVP-NS9100ES to jest "najnowszy" odtwarzacz DVD klasy ES?? czy jest coś "świeższego" z klocków SONY ES??
Aivan napisał(a):
Kolego SONYES, mam jeszcze takie pytanie "na przyszłość", co sądzisz o BDP-S5000ES, SCD-XA5400ES?? i jeszcze jedno pytanie bo widzę, że ty jeśli chodzi o "klocki SONY" klasy ES jesteś obeznany, czy DVP-NS9100ES to jest "najnowszy" odtwarzacz DVD klasy ES?? czy jest coś "świeższego" z klocków SONY ES??
SONYES a jeśli chodzi o DVP-NS9100ES to jest jeszcze jakiś nowszy od tego modelu, czy ten jest "najświeższy" z "klocków" ES?? dostępny jest w ogóle jeszcze ten model w salonach Centrum Sony?? czy tylko juz szukać używanego?? a jeśli chodzi o niego, wart jest zakupu ten "Klocek" pomijając że mam już odtwarzacz DVD i nagrywarkę DVD ale to są z tych tak zwanych "Naleśników", ale w sumie porządny odtwarzacz DVD kolejny, nie zaszkodzi w kompletowaniu całego kompletu Audio/Video
Delu napisał(a):
Jakbyś Aivan już się zdecydował na zakup ampka ES to idąc tropem dobrego wina mam do sprzedania STR-DA7100ES w rewelacyjnym stanie i w pudełeczku. Jak coś to prv.