anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

RDR-HX750 nie mogę oglądać zdjęć

martag------
Początkujący

RDR-HX750 nie mogę oglądać zdjęć

Witam,
jak wspomniałam w temacie mam odtwarzacz dvd RDR-HX750 i telewizor sony z serii wydanej w 2011 roku. Nagrałam zdjęcia na płytę dvd, niestety odtwarzacz nie chce jej czytać, jak naciskam Play pojawia się napis Can't Play. Co mogę zrobić żeby obejrzeć na telewizorze zdjęcia.
Pozdrawiam Marta

3 ODPOW. 3
profile.country.pl_PL.title
cogito.
Początkujący

W jakim formacie są te zdjęcia? Może odtwarzacz nie czyta tego formatu?
Czy ta sama płyta działa poprawnie na komputerze? Może została źle nagrana?

Pozdrawiam
cogito

martag------
Początkujący

Zdjęcia są w formacie jpg. Płyta działa na komputerze, jest to płyta dvd (odtwarzacz nie odczytuje płyt cd). Nie wiem co mogę zrobić, żeby obejrzeć zdjęcia na telewizorze.

profile.country.pl_PL.title
cogito.
Początkujący

Na początek sprawdź kilka rodzajów plików JPEG. Zwróć uwagę na ich wielkość oraz rozszerzenie (jpg lub jpeg). Sprawdź pliki ze zwykłego aparatu foto i jakieś grafiki pobrane z internetu. Jeśli żaden z plików nie będzie działał w Twoim odtwarzaczu to szukamy dalej. A dalej można poszukać winy po stronie użytej przez Ciebie płyty. Kiedyś miałem taki przypadek, że pewna płyta działała mi tylko na komputerze na którym została nagrana. Laptop nie chciał jej odtworzyć. Wtedy pomogła mi aktualizacja BIOSu nagrywarki. RDR-HX750 nie zaktualizujemy więc pozostaje nam użycie innej płyty. Taka z średniej półki będzie w sam raz. Bez różnicy czy będzie to CD czy DVD bo wg specyfikacji technicznej Twój odtwarzacz czyta JPEG z obu formatów.

Powodzenia.
cogito