anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

STR-DH720 - opinie i specyfikacja

PePeush
Początkujący

STR-DH720 - opinie i specyfikacja

Witam,
na polskim rynku pojawił się amplituner STR-DH720. Powiem szczerze, że odwiódł mnie od zakupu modelu DH810. To co go wyróżnia to (podobno) farudia, wejście usb z przodu, na panelu, oczywiście obsługa 3d i wszystkich kodeków, które mnie interesują, a to wszystko przy zachowaniu rozsądnej ceny. Niestety ani strona sony.pl ani żadna inna polska strona nie daje rzetelnego opisu ani pełnej specyfikacji, a nie chcę zakupu opierać na opisie np. z kanadyjskiego sony style 😕

Czy ktoś z Was miał już może możliwość testować ten sprzęt? A może widzieliście jakieś testy. Do zakupu zostało mi jeszcze około dwóch tygodni, więc chciałbym dokonać jak najlepszej decyzji. Najprościej rzecz ujmując - POMOCY! ;)

2 ODPOW. 2
profile.country.pl_PL.title
cogito.
Początkujący

Żadnych testów póki co nie widziałem. Znalazłem za to dwie strony na których Sony ujawnia nieco informacji na temat tego produktu na rynku amerykańskim. Jeśli chcesz się z nimi zapoznać to kliknij tutaj i tutaj.

profile.country.pl_PL.title
grudazone
Nowicjusz

Witam!
Również interesuję się tym modelem DH720. Rozważałem jeszcze DH820 i DN1020.
Różnice jakie wychwyciłem:
STR-DH820 ma dodatkowo:
- DCS Falcon 2.0 zamiast Falcon 1.1 (mam pytanie jaka jest realna różnica?)
- Digital Legato Linear (co to takiego?)
- przełącznik głośników A i B
- drugie wyjście subwoofera
- więcej wyjść A/V, analogowe we/wyjścia
- częstość próbkowania 192 kHz zamiast 48 kHz
- czas synchronizacji A/V 300 ms zamiast 60 ms
Natomiast STR-DN1020 posiada jeszcze DLNA i gniazdo Ethernet.
Moje pytanie czy w/w różnice są na tyle istotne aby dopłacić za nie kilkaset złotych?
DLNA mam w telewizorze EX720, więc zasoby z komputera są w zasięgu ręki, a fanem radia internetowego nie jestem, więc model DN1020 raczej skreślam (cena ok.2000zł)
Natomiast DH820 wymaga wysupłania 1500zł co przy cenie DH720 (ok.1150zł) jest kuszącą propozycją.
pozdrawiam