Podziel się wrażeniami!
Witam,
mam problem z wyłączeniem dźwięku powitalnego w Sony Bravia ex302. Szukałem w necie, na angielskich forach i nic do tego modelu nie ma informacji.
Mam małe dziecko, które budzi się na na ten dźwięk no i jest on irytujący.
Ktoś jest w stanie mi pomóc?
Prawdopodobnie
Przyciski HOME - Ustawienia - Dźwięk - Dźwięk inicjalizacji - wył. lub wł ( jest też dźwięk przycisków wł. - wył.)
Niestety nie mam takich opcji
Dźwięk inicjalizacji kdl- EX301
KDL-32EX301 to jest dokładnie mój numer modelu mojego telewizora. Ja serio tej opcji nie widzę u siebie, czy możesz mi podpowiedzieć dokładnie jak wejść do tego trybu?
Obecnie robię to za pośrednictwem środkowego przycisku na pilocie i następnie opcje dzwięku.
Dodam, że mam najnowszą wersje oprogramowania pobraną ze strony.
Na pilocie jest przycisk nr 3 i-Manual - możliwość wyświetlenia na telewizorze fabrycznie zainstalowanej instrukcji.
Wchodzę w ten tryb jednak i tu nie widzę nigdzie opcji wyłączenia trybu inicjacyjnego. Na stronie esupport sony znalazłem informację, że dla tego modelu jest taka funkcjonalność ale jednak nie tego przeprowadzić.
Postaje zapytanie do serwisu widocznie są różnice w oprogramowaniu http://www.sony.pl/support/pl/repair
Oczywiście zostaje otwarte pytanie, czy masz najnowszą wersję oprogramowania. Jeśli chodzi o implementację softu z innego modelu - nie ma takiej możliwości normalnymi sposobami, a kombinowanie u "magików" może skończyć się uszkodzeniem TV lub utratą gwarancji.
A ja nie wiedziałem że jest taka opcja, bo w ustawieniach dźwięku nigdy nie grzebałem.
Włączyłem sygnał dźwiękowy przy starcie telewizora, ale on jednak dźwięku nie wydaje.
Ciekawe czemu,