anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

EX301 wyłączenie dźwięku powitalnego

elvis7-----
Początkujący

EX301 wyłączenie dźwięku powitalnego

Witam,

mam problem z wyłączeniem dźwięku powitalnego w Sony Bravia ex302. Szukałem w necie, na angielskich forach i nic do tego modelu nie ma informacji.

Mam małe dziecko, które budzi się na na ten dźwięk no i jest on irytujący.

Ktoś jest w stanie mi pomóc?

9 ODPOW. 9
profile.country.pl_PL.title
1_pawel
Użytkownik

Prawdopodobnie
Przyciski HOME - Ustawienia - Dźwięk - Dźwięk inicjalizacji - wył. lub wł ( jest też dźwięk przycisków wł. - wył.)

elvis7-----
Początkujący

Niestety nie mam takich opcji

elvis7-----
Początkujący

KDL-32EX301 to jest dokładnie mój numer modelu mojego telewizora. Ja serio tej opcji nie widzę u siebie, czy możesz mi podpowiedzieć dokładnie jak wejść do tego trybu?
Obecnie robię to za pośrednictwem środkowego przycisku na pilocie i następnie opcje dzwięku.

Dodam, że mam najnowszą wersje oprogramowania pobraną ze strony.

1_pawel
Użytkownik

Na pilocie jest przycisk nr 3 i-Manual - możliwość wyświetlenia na telewizorze fabrycznie zainstalowanej instrukcji.

elvis7-----
Początkujący

Wchodzę w ten tryb jednak i tu nie widzę nigdzie opcji wyłączenia trybu inicjacyjnego. Na stronie esupport sony znalazłem informację, że dla tego modelu jest taka funkcjonalność ale jednak nie tego przeprowadzić.

1_pawel
Użytkownik

Postaje zapytanie do serwisu widocznie są różnice w oprogramowaniu http://www.sony.pl/support/pl/repair

stubbs.
Użytkownik

Oczywiście zostaje otwarte pytanie, czy masz najnowszą wersję oprogramowania. Jeśli chodzi o implementację softu z innego modelu - nie ma takiej możliwości normalnymi sposobami, a kombinowanie u "magików" może skończyć się uszkodzeniem TV lub utratą gwarancji.

Pozdrawiam Stubb
KrisKW
Początkujący

A ja nie wiedziałem że jest taka opcja, bo w ustawieniach dźwięku nigdy nie grzebałem.
Włączyłem sygnał dźwiękowy przy starcie telewizora, ale on jednak dźwięku nie wydaje.
Ciekawe czemu,