Podziel się wrażeniami!
Witam
Chciałem zapytać użytkowników EX720 najlepiej 40 calowego posiadających okulary 3D jak wrażenia. Tak zastanawiam się nad kupnem ich, ale wydawać w ciemno 200 zł..
Najlepiej byłoby pożyczyć od kogoś i sprawdzić efekt.
No tak, zgadza się. Nie zorientowałem się że chodzi o inne okulary niż te, co sam mam w domu. Ciekawe na ile bateryjka w tym modelu wystarcza, ale sądzę że na bardzo długo.
W warunkach salonowych wystarczały na 3-4 miesiące.
Spokojnie można dłużej, ale to zależy ile kto używa okularów do oglądania. Bądź co bądź baterie łatwiej wymienić niż akumulatorek który może się zużyć za jakiś czas (domyślam się że każdy prędzej kupi nowy TV nić aku w okularach odmówi współpracy). No i baterie nie są drogie więc chyba nie ma co się łamać .
Dziś zakupiłem w Sony Centre okulary TDG-BR250. Jeśli chodzi o wyświetlanie materiałów 3D z BIV to poprostu bajka, natomiast konwersja z 2D do 3D praktycznie nie istnieje. No cóż nie mam o to pretensji bo zdaje sobie sprawe ze zależy to od materiału.
stubb napisał(a):
Okulary te zasilane są przez baterie CR2032/3 V.
Czyli widać, że sprawa prosta w rozwiązaniu a człowiek szuka jak zawsze od najgorszych przypadków (od uszkodzenia TV po awarię softu ).
Co do testów - polecam zajrzeć do TEGO WĄTKU.
obejrzałem wczoraj epokę lodowcową 3 w konwersji 2D/3D i zawiodłem się, szału nie było ;/ w zasadzie to w moim odczuciu obraz w ogólę się nie różnił od normalnego
Konwersja 2D/3D moim zdaniem nie jest idealną technologią i sporo odstaje od efektów jakie uzyskuje się przy filmach które są 3D.
no dosłownie,
wiem że 2D/3D to substytut prawdziwego 3D, ale jakoś łudziłem się na lepszy efekt,
następnym krokiem będzie wypożyczenie jakiegoś filmu nagranego w 3D na blueray, wtedy mam nadzieje zobaczyć co ten tv potrafi
Będzie to dobry ruch Pisałem już kilka razy o tym, ale przy dobrym jakościowo materiale ( film Blu-Ray), można uzyskać niezły efekt 3D na tym modelu.