anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Różnice między odtwarzaczami.

maciekp-----
Początkujący

Różnice między odtwarzaczami.

Witam,

przymierzam się do zakupu któregoś z odtwarzaczy Blu Ray. Szukam jasnego porównania różnic między poszczególnymi odtwarzaczami.

Próbowałem porównać dane techniczne ale wydają się one błędne!

Na stronie możemy przeczytać min.

Przeglądarka internetowa
NIE

Strumieniowa transmisja
TAK

Lampa błyskowa
TAK (po aktualizacji)

Trochę chyba wstyd by takie byki były na firmowej stronie poważnego producenta. :c20

17 ODPOW. 17
profile.country.pl_PL.title
cogito.
Początkujący

Napisz jakie konkretnie modele Cię interesują lub jakie masz wobec nich wymagania a ktoś na pewno coś podpowie ;-)

Pozdrawiam
cogito

maciekp-----
Początkujący

Interesują mnie wszystkie ale najbardziej:

BDP-S780
BDP-S580
BDP-S480
BDP-S380
BDP-S280

Oprócz możliwości odtwarzania Blu-ray, DVD, Audio CD zależy mi na możliwości odtwarzania materiałów ze stron YouTube i TVN.

Według strony każdy to ma nawet najtańszy - więc czym się różnią poszczególne modele, bo może akurat jakiś model ma coś co mnie zainteresuje.

profile.country.en_GB.title
cyewald
Początkujący

im wyzej tym dokladana jest jakas roznica np s-480 nie ma wi fi,mozna podlaczyc sie bezprzewodowo ale musisz uzyc usb,s 580 juz wi fi posiada do s780 dolozono skypa,i tak dokladono jakas pierdolke do kazdogo modelu im wyzszy model tym wiece na wyposazeniu.proponuje bys zaczal od modelu s480 lub wyzszych do s780.bedzierz zadowolony sam nie dlugo wymienie mojego zasluzonego s560 na s580 lub 780.pozdr

cogito.
Początkujący

No i kolega wyżej napisał już chyba wszystko co ważniejsze. Dwa wymienione przez niego modele są szczególnie warte uwagi. Pozostaje chyba tylko zwrócić uwagę na design, cenę, no i na Skype jeśli Cię interesuje ;-)

Pozdrawiam
cogito

maciekp-----
Początkujący

s-480 już u mnie na półce :) Na razie po kilkunastu minutach zabawy oceniam sprzęt pozytywnie.
Pozwolę sobie jedynie zadać w tym samym temacie krótkie pytanko :)
Czy filmy z YT mogą być zassysane w HD ? Bo idą u mnie w SD i wyglądają bardzo biednie.

cogito.
Początkujący

Z tego co pamiętam trzeba wykazać się niezłym sprytem żeby odpalić youtube w jakości HD. Spróbuj zalogować się na swoje konto i wejść kolejno w Moje konto -> Ustawienia -> Ustawienia odtwarzania. "Zawsze wybieraj najlepszą opcję na podstawie rozmiaru odtwarzacza." jest opcją której szukasz. Ta poniżej też może się przydać ;-)

Gratuluję zakupu i powodzenia. W razie pytań zapraszamy do nas :)

Pozdrawiam
cogito

katarzynka-----
Początkujący

Bardzo fajny odtwarzacz blu-ray kupiłeś, gratulujemy :c22 Według mnie jedną z większych zalet bdp-s480 jest możliwość oglądania filmów 3D czy korzystanie dzięki niemu z zasobów Internetu.

sylwek
Początkujący

ja zakupiłem bdp-s780.Mam wgrane najnowsze oprogramowanie i wcale nie jestem zadowolony. BR przy odtwarzaniu płyty jest słyszalny, a po wybraniu następnego utworu lub rozdziału ucina głos na początku, filmy nagrane na kamerze HD w MP4 na komputerze chodzą płynnie w S780 brak płynności. Brak IPLA ,dzwoniłem do Sony to kazali mi zainstalować najnowsze oprogramowanie (a takie mam-nowszego jeszcze niema ) sprzęt kupiłem tydzień temu.Moze ktoś ma jakieś rady co dalej .

cogito.
Początkujący

Na początek poszukaj możliwych problemów u siebie. Do sprawdzenia są wszystkie kable, ich połączenia, potem same ustawienia tv oraz odtwarzacza. Jeśli będziesz miał pewność, że wszystko jest z Twojej strony ok a sprzęt nadal nie działa tak jak powinien to pozostanie serwis.

Pozdrawiam
cogito